Tusen dimhöljda dagar - Åtta nedslag i Projekt Dwarfhammers historia  
Sektioner:
   Nyheter
   Kreatörerna
   Om Projektet
   Dimmornas Ö
   Programskillnader
   Utvecklingsfronten
Projekthistoria
 
Veckans Fråga:

Vilken ny figur skulle du vilja ha tillagd i "huvudväljarmenyn"?

Dr Bombay
Abe Lincoln
Bruce Lee
Stjärngosse

 
Information:
10715 besök sen 000627
240 nerladdningar sen 000627

Senaste versionen av...
Dimmornas Ö: 0.45a - 011220
EnigmaTrix: 0.095 - 011220
 
Onödiga fakta:

förord     dag 1     dag 20     dag 100     dag 250     dag 400     dag 600     dag 800     dag 1000


Våren 2000 hade varit hektisk med mycket arbete på de bådas fronter. Christian hade bland annat skrivit om Enigmatrix helt från början vilket slutligen hade lett till den andra officiella demoversionen och Andreas hade slutfört det stora arbetet med "Norra Passagen" för att fortsätta med andra intressanta skriverier.
Efter en kortare paus, där de båda helhjärtat ägnat sig åt studier, hade de nu åter börjat spendera mycket tid på projektets utveckling, och under gemytliga hjärntrustar i de svala sommarkvällarna arbetade de energiskt vidare med spelet. Christian skrev om delar av spelmotorn för att öka snabbheten och stabiliteten, medan Andreas till Christians stora glädje ägnade sig en del åt att knyta ihop vissa nyckelpunkter, samt bland annat skriva till några av spelets kanske mer pittoreska platser (möjligtvis inspirerad av den då rådande, mycket speciella sommarstämningen). En hel del tid ägnades dessutom åt att bygga om och utöka projektets website.

Representativt screenshot från dag 600
Representativ text från dag 600
På, bredvid och underifrån murkna stubbar och fallna trädstammar sticker ljusgula stjälkar och bruna, gulfläckiga hattar upp i vad som verkar vara tusental. Praktiskt taget varannan fotlängd av dalsänkan är full av svamp av en för dig totalt obekant sort. Detta måste sannerligen vara svamparnas eget lilla kungarike!

 

(C) Christian Lind-Thorsen & Andreas Nyberg 1998-2023