Tusen dimhöljda dagar - Åtta nedslag i Projekt Dwarfhammers historia  
Sektioner:
   Nyheter
   Kreatörerna
   Om Projektet
   Dimmornas Ö
   Programskillnader
   Utvecklingsfronten
Projekthistoria
 
Veckans Fråga:

Vilken ny figur skulle du vilja ha tillagd i "huvudväljarmenyn"?

Dr Bombay
Abe Lincoln
Bruce Lee
Stjärngosse

 
Information:
10716 besök sen 000627
240 nerladdningar sen 000627

Senaste versionen av...
Dimmornas Ö: 0.45a - 011220
EnigmaTrix: 0.095 - 011220
 
Onödiga fakta:

förord     dag 1     dag 20     dag 100     dag 250     dag 400     dag 600     dag 800     dag 1000


Programmet hade utvecklats till att faktiskt fungera som det var tänkt och vi tyckte att det började bli dags att testa dess fulla potential. Andy satte sig därför ner och skrev ihop en liten demotext som sen Christian implementerade i koden för att testa så att saker och ting faktiskt fungerade.

Testet möttes med stor framgång och uppskattning, faktiskt så till den milda grad att man i ett drag av ren genialitet beslutade att slänga "de fördömdas skog" på hyllan och skapa någonting helt eget, någonting som verkligen gjorde programmet och projektet den rättvisa det förtjänade.

Vi dammade av Christians gamla rollspelspärm och lät några av våra äldre äventyr inspirera oss till de första skisserna över vår nya spelvärld.

I och med detta blev arbetsuppdelningen en smula klarare då det huvudsakligen var Andreas uppgift att skriva manus intilldess att Christian skrivit färdigt spelmotorn. Som vi alla vet är det den uppdelningen som gäller än idag eftersom Christian ännu inte fått den färdig.

Representativt screenshot inklusive text från dag20

Den absolut första implementeringen av ordentlig text i programmet (om man bortser från Christians mycket korta story med luftballongen och gud).

 

(C) Christian Lind-Thorsen & Andreas Nyberg 1998-2023