Nyheter från team dwarfhammer...

 
Sektioner:
Nyheter
   Kreatörerna
   Om Projektet
   Dimmornas Ö
   Programskillnader
   Utvecklingsfronten
  
Projekthistoria
 
Veckans Fråga:

Vilken ny figur skulle du vilja ha tillagd i "huvudväljarmenyn"?

Dr Bombay
Abe Lincoln
Bruce Lee
Stjärngosse

 
Information:
10931 besök sen 000627
240 nerladdningar sen 000627

Senaste versionen av...
Dimmornas Ö: 0.45a - 011220
EnigmaTrix: 0.095 - 011220
 
Onödiga fakta:
231217 - Vuxna män gör saker tillsammans

Kreatörerna 15:54 - 231217

25 år har gått sedan den första raden text, den första strängen kod, på vad som skulle bli det textbaserade äventyrsspelet Dimmornas Ö. Det var ett projekt som definierade både en vänskap och en ungdomstid - två lite udda killar som svävade ut i långsökta, men samtidigt väldigt levande drömmar.

Drömmarna dog aldrig. De bara slumrade väldigt länge.

Och de har vaknat på nytt.

Vi är inte samma unga killar som en gång i tiden satte igång projektet, det är sant. Vi är mer vad man skulle kalla för gubbar vid det här laget. Men där den ungdomliga entusiasmen kanske klingat av en aning finns en djup fåra av erfarenheter och kunskaper att dyka ned i.

Finns någon mer passande att göra ett retro-spel än den som själv är retro? Vi tänker oss i all fall att vi gör ett försök. Vad ska vi annars göra av den där sista halvtimmen på kvällen? Lösa sudoku? Nej tack.

Se fram emot en hel del omskrivningar. Se fram emot en hel del uppstramningar, men också utökning av olika centrala koncept där vi till fullo nyttjar det minimalistiska formatet till maximal effekt. Se fram emot mer grandiost och invecklat skitsnack. All that good stuff you know and love.

Se fram emot det nya Dimmornas Ö, i en första version under 2024.

Ja. Seriöst.

Så är det.

020514 - på västfronten intet nytt...

Christian Krieg 13:40 - 020514

Hej hallå!

Ja... jag tycker väl att det efter 4 månaders tystnad är dags för något form av uttalande.Projektet har inte utvecklats i den riktigt som vi alla säkert hade hoppats. Det omtalade nya programmet har visseligen påbörjats så smått men tyvärr inte alls i den utsträckning som det borde ha gjort på fyra månader.Det finns flera anledningar till detta. För det första att jag inte riktigt haft den orken som det krävs för att påbörja ett helt nytt projekt alldeles från början (för det är ju tyvärr vad som krävs för att kunna uppnå det mål vi satte upp för det nya programmet). För det andra så har jag på senare tid haft lite problem av det personliga slaget vilka jag tagit ganska hårt. Detta har lett till att jag stor del av dygnen varit ovillig att göra någonting annat än att stirra in i väggen. För det tredje har jag varit lite upptagen med ett annat av mina små projekt. Är ni nyfikna kan ni beskåda det här... Slutligen, för det fjärde så har projekt dwarfhammer på senare tid inte kännts alltigenom superstimulerande att arbeta med. Mycket beroende på att den skaparglädje och den fantastiska känslan av att sammarbeta mot ett gemensamt mål har försvunnit. Som ni säkert märkt har det inte, förutom den delvis uppdaterade inledningen i senaste releasen, tillkommit några nya texter till spelet på drygt två år. Det tycker jag är mycket synd med tanke på att det trots allt är ett textbaserat spel. Andreas har de senaste två åren skrivit mycket fantastiska texter, problemet är bara att man inte kan accessa dessa delar av spelet efterssom vissa nyckelpunkter, som vägarna dit till exempel, saknas. Därför känns det lite som om ännu en release med programmässigt nya delar är ganska ointressant för er spelare om det inte finns något nytt spelbart material.

Därför får ni, kära spelare, nog ge er till tåls ännu ett tag innan vi kan presentera Dimmornas Ö 0.46, den omtalade sista releasen baserad på Enigmatrix Babelfish. Så får vi hoppas att detta i stället då kompenceras genom det faktum att vi då kan presentera nyheter på båda fronterna.

Hör gärna av er med funderingar till mig.. christian@vintervila.com

Så är det...

020113 - Enigmatrix är dött.. länge leve ETernal...

Kreatörerna 23:56 - 020113

Vi har ikväll den 13:e Januari år 2002 tagit ett mycket drastiskt och otroligt smärtsamt beslut. Efter över tre års tid har vi bestämt att Team Dwarfhammers huvudprojekt, Dimmornas Ö, ska byta plattform. Vilket i sin tur innebär att vi tar upp det gamla programmet på den högsta plattformen och knuffar ut det för att se det singla ner mot en långsam död. Vad innebär då detta? Är Projekt Dwarfhammer nedlagt? Nej, naturligtvis inte. Likt en fågel Fenix kommer ett nytt astralväsende stiga upp ur liket av det gamla programmet. Denna gud i kodform kommer att bära det ståtliga namnet Dwarfhammer Eternal och det kommer för att stanna. Det innebär i realiteten att vi helt plötsligt har ett hav av nya möjligheter. Det har nog inte undgått någon som spelat Dimmornas Ö att det skiljer sig på många punkter i jämförelse med de flesta andra program. När projektet startade för tre år sedan var det ju i formen av ett skolarbete i C++ programmering, med sikte endast på plattformen DOS. Eftersom vi inte längre är bundna till de begränsningar som DOS innebär har vi beslutat att istället för att fortsätta hamra på stenåldersgrottan börja bygga vår egen månraket. Vi har sett ett stort behov av att modernisera. Det är bättre för er som spelare och för oss som spelskapare att ta klivet över till windowsmiljö. Främst med tanke på det grafiska användargänssnittet och övriga finesser som kan med hjälpa till att höja spelkänslan. Men än så länge finns det fortfarande en del som vi vill göra med Enigmatrix Millstone. Vi kommer nämligen att se över programmet och texterna en del framöver och addera smått och gott för att sedan samla ihop alltihop i ett fint paket vid namn Dimmornas Ö 0.46a. Detta kommer alltså att bli det sista ni ser av Dimmornas Ö i sin nuvarande form. Något att se fram emot innan det bär iväg ut mot stjärnorna.

Så är det...Power and glory...

011218 - Snaaaaaaart...

Christian Krieg 02:28 - 011218

Hallå kära vänner!!

Jag igen som tänkte komma med en liten uppdatering av världsläget. Enigmatrix Millstone 0.095 och Dimmornas Ö 0.45a är i det närmaste färdigställda. Faktum är att jag inte modifierat programmens programkod på flera veckor. Nu är det i stället själva scriptet som jag håller på att arbeta med. Vi har i samråd nämligen beslutat oss för att ge er en mycket trevlig julklapp. Andreas har nämligen gått med på att släppa ifrån sig det absolut fräschaste materialet från sin skrivarlya. Vad exakt det består i låter jag vara osagt än så länge men spännande är det onekligen. Men.... inte nog med det, det är färdigt och redo att släppas vilken dag som helst. Ge er bara till tåls ett par få dagar till så att vi hinner testa allt ordentligt innan vi fyller på era julestrumpor..

Så är det!!

011201 - Trois ans....

Christian Krieg 22:25 - 011201

Hejsan hoppsan!!

Jag ville bara göra er alla uppmärksamma på att Projekt Dwarfhammer idag har existerat i TRE ÅR!!! Det är alltså på dagen tre år sedan Andreas och jag i djupa samtal med programmeringsläraren kom fram till att det verkligen var dags att snyta fram någonting att uppvisa, annars var det åt helvete med betygen. Jag är mycket tveksam till om vi någonsin påbörjat det hele om jag då visste att vi nu tre år senare fortfarande inte varit färdiga. Och andra sidan har projektet gett otroligt mycket... och blivit ett monument över den fantastiska tid som projektet pågått...

Och mer fantastiskt ska det bli.... min krypteringsfunktion som jag tjatat om en tid nu är i det närmaste klar. Får jag bara slipa på den lite till så kommer allt att vara prima. Detta innebär att det är dags för en ny release aldeles snart. Men det lär ni ju märka då...

Så är det...

011024 - Tyst var det här....

Christian Krieg 16:55 - 011024

Hej hallå!

Nu var det onekligen ett bra tag sedan någon postade någon riktig nyhetsuppdatering här (faktum är att jag skrev en för drygt en vecka sen, men det lyckades jag sumpa bort på något sätt). Det tänkte jag dock råda bot på här och nu...

På grund av mycket arbete har arbetet på projektet inte gått så snabbt framåt som man kunde önska sig. De senaste två veckorna har jag dock varit mycket duktig och gjort en hel del. Sen några dagar tillbaka håller jag helhjärtat på med den nya krypteringsfunktionen (enigmatrix blackchest) vilken faktiskt börjar arta sig av bara den. Tankarna är väl att en ny ståtlig release av spelet ska finnas tillgänglig någon gång nästa vecka. En uppdatering av bugglistan / planeringen tycker jag nog även vore på sin plats då. Datumgissningarna är ju helt åt skogen och en del nya saker ska läggas till bland annat...

Andys front vet jag mindre om men jag hoppas att han snart får tillfälle att berätta om det själv.

Så är det!

010904 - Länge leve Projekt Dwarfhammer!

Kreatörerna 03:55 - 010904

Vi skapare av Dimmornas Ö kan stolt meddela att vårt skötebarn nu har existerat i en eller annan form under (håll i hatten) tusen dagar! Just det... Projekt Dwarfhammer firar nu sitt tusendagarsjubileum, och för att fira detta har vi addat en ny sektion som vi kallar Projekthistoria. Där kan ni hitta en mycket informativ och faktaspäckad tillbakablick på just projektets historia. Mycket spännande finns att titta på och läsa där.En annan nyhet som vi valt att publicera mitt i denna fantastiska festyra är intervjun som vår gode vän Nicke Kaspersson gjorde med oss för ett tag sedan. Ursprungligen var det tänkt att denna skulle användas i ett helt annat syfte, men med risk för att den ska bli allför inaktuell har vi valt att posta den nu.

Hipp hipp hurra!

Andreas Nyberg och Christian Krieg

PS. Power and glory... Så är det..

Äldre nyheter 
 

(C) Christian Lind-Thorsen & Andreas Nyberg 1998-2023