Gamla nyheter från team dwarfhammer...

 
Sektioner:
Nyheter
   Kreatörerna
   Om Projektet
   Dimmornas Ö
   Programskillnader
   Utvecklingsfronten
  
Projekthistoria
 
Veckans Fråga:

Vilken ny figur skulle du vilja ha tillagd i "huvudväljarmenyn"?

Dr Bombay
Abe Lincoln
Bruce Lee
Stjärngosse

 
Information:
10863 besök sen 000627
240 nerladdningar sen 000627

Senaste versionen av...
Dimmornas Ö: 0.45a - 011220
EnigmaTrix: 0.095 - 011220
 
Onödiga fakta:
010904 - Länge leve Projekt Dwarfhammer!

Kreatörerna 03:55 - 010904

Vi skapare av Dimmornas Ö kan stolt meddela att vårt skötebarn nu har existerat i en eller annan form under (håll i hatten) tusen dagar! Just det... Projekt Dwarfhammer firar nu sitt tusendagarsjubileum, och för att fira detta har vi addat en ny sektion som vi kallar Projekthistoria. Där kan ni hitta en mycket informativ och faktaspäckad tillbakablick på just projektets historia. Mycket spännande finns att titta på och läsa där.En annan nyhet som vi valt att publicera mitt i denna fantastiska festyra är intervjun som vår gode vän Nicke Kaspersson gjorde med oss för ett tag sedan. Ursprungligen var det tänkt att denna skulle användas i ett helt annat syfte, men med risk för att den ska bli allför inaktuell har vi valt att posta den nu.

Hipp hipp hurra!

Andreas Nyberg och Christian Krieg

PS. Power and glory... Så är det..

010822 - Sagan om en svart järnkista...

Christian Krieg 18:01 - 010822

Det ystra tillstånd som slutet på Juli innebar har nu börjat lägga sig till rätta och bytas ut mot en mera sömnig smånöjdhet. Dimmornas Ö 0.44a var verkligen allt som vi alla kunde hoppas på.Nu börjar det dock bli dags att byta ut självgodheten mot febrilt arbete. Efterssom många av de nya funktionerna som ska läggas till i programmet framöver kräver ändringar i taggsystemet och med detta även i själva spelscriptet har vi beslutat att göra en smärre omorganisation i versionsplaneringen. Exakt var denna omorganisation innebär kommer ni snart att kunna se på utvecklingssektionen av denna formidabla website. Jag kan dock redan nu avslöja så mycket som att det är det nya krypteringssystemet (enigmatrix ironchest) som nu blivit mer i ropet än någonsin. Detta för att skydda de nytaggade texterna så bra som möjligt när de nu snart gör sitt intåg. Kort sagt. Version 0.098 av Enigmatrix blir 0.095 och de andra versionerna flyttas ett versionsnummer framåt. Krångligt? Ja, i så fall så får ni troget vänta på att den nya versionsplaneringen som alldeles snart kommer att komma online..

Så är det...

Christian

010727 - Dimmornas Ö version 0.44a

Christian Krieg 01:46 - 010727

Jag kan nu med glädje annonsera att den nya versionen av dimmornas ö efter nästan 8 månaders digert arbete äntligen finns för nerladdning. Klicka på Dimmornas Ö i menyn ute till höger för att ladda ner det.

För ett mer heltäckande annonserande hänvisar jag till min kollega.

Så är det!

010727 - En milstolpe i sagans land

Andreas Nyberg 02:35 - 010727

Så var det äntligen här! Det länge eftertraktade Dimmornas Ö 0.44a har kommit till oss, likt en ståtlig drake från skyn, och om du är redo att svepas med på en hisnande våg av förbättringar på alla fronter är det bara att klicka i menyn till höger! Vad, kanske du undrar, är då nytt med denna nya version? Det är svårt att veta var jag skall börja, men jag kan inleda med att säga att 0.44a är summan av åtta månaders digert kodande och buggtestande. Vi kan bland annat stoltsera med en splitterny anteckningsfunktion, en mer utförlig informationstext om spelet, nya ansikten i karaktärsmenyn, en slimmare kod, en mer logisk intrig, ett stort antal eliminerade buggar och, hör och häpna, faktiskt även ett praktiskt installationsprogram! Helt enkelt lysande, med andra ord! Men jösses...jag behöver ju inte tala om det för er...ni kan ju se för er själva!

Emedan mitt tillskott till den nya releasen är minimalt så betyder det inte att det som jag tillfört spelet är minimalt. Den nya inledningen håller för närvarande på att skrivas för fullt, likaså kampanjen i Dunkeltrakt, som jag snart hoppas kunna färdigställa. Som vanligt kan ni tyvärr inte få se det än...men en vacker dag kommer ni nog att häpna över de kalla kårar som kryper längsmed ryggen på er, där ni vandrar ute i mörkret...och då kan jag nästan vara säker på att ni förlåter mig...: )

Men varför vänta på det!? Den nya versionen av spelet finns ju strax intill, fullt nog till att hålla er sysselsatta en bra tid framöver!

Skynda på och ladda ned nu...innan vättarna kommer och tar er...; )

The power and the glory!

010719 - Vi måste smyga tyst...

Christian Krieg 01:22 - 010719

Det var nu ett tag sen jag gav uppdaterade nyheter från vad som händer på min front av projektet. Sedan sist ar jag roat mig med att bygga om anteckningarfunktionen. Detta faktsikt så pass mycket att jag valt att kalla det för "anteckningar II". Mycket som från början inte skulle stödjas av anteckningarfunktionen finns nu trots allt där. Jag tänkter inte tjata om tekniska specifikationer för vad som är nytt, men jag skulle trots allt vilja säga att om man bortser från begränsat antal tecken och inget stöd för mus så är den nya anteckningarfunktionen minst lika bra som windows program anteckningar. Exakt hur fantastisk den nya anteckningarfunktionen är kommer ni nämligen alldeles snart att kunna utforska själva. Det är bara några små buggar kvar att rätta nu. Målet är att det ska finnas en ny version för nerladdning innan jag åker på semester, vilket är nästa vecka.I övrigt så går det bara framåt. Andreas har faktiskt färdigställt den nya fantastiska om spelet texten, vilken även den kommer att kunna avnjutas snaaaaaaart.

Så är det!

010625 - Gyllene gryning

Andreas Nyberg 18:50 - 010625

Hallå igen!

Tiden har gått sedan min senaste nyhetsuppdatering, och man skulle ju kunna hoppas att jag därför har en hel del att berätta om min front i projektet. Ganska hyfsat har det gått, faktiskt. Den mycket spännande kampanjen i dunkeltrakt har blivit rätt stor nu, och vad gäller kvalitet på texterna måste jag säga att jag är mäkta nöjd! Detta är dock inte den mest intressanta nyheten jag har att komma med.

Den nya inledning som länge diskuterats och planerats av oss i projektet har nu börjat bli verklighet, och vana spelare av Dimmornas kommer inte att ha sett någonting liknande! Tanken är att just denna nya inledning skall markera en kommande guldålder, med en tätare story, mer spännande och omfattande texter och en spelupplevelse som kommer att knäcka allt annat i genren. Vi kan börja se hur våra målsättningar tar form nu, och hur spelet börjar ta sina första, stapplande steg upp mot toppen. Spännande, inte sant? Och vad mer spännande är...det kanske inte dröjer så länge innan ni får se den nya inledningen...vattnas det i munnen på er än?

Kom tillbaka för mer läckerbitar...senare...

Power and glory!

Andy

010613 - wordwrapper...

Christian Krieg 03:04 - 010613

Jag har just lagt bland de sista puzzelbitarna på plats inför den färdiga releasen av ETBF 0.094 / DÖ 0.44a. Anteckningarfunktionen är nu färdig (så tillvida vi inte hittar någon fet bugg framöver) och har verkligen förbättrats. Idag fixade jag dessutom iordning en funktion som jag inte trodde skulle ingå. Jag har valt att kalla den wordwrapper och som ni säkerligen förstår så flyttarden automatiskt ner ord som inte får plats på en och samma rad. Fantastiskt användbart, dock en aning klurig att fixa iordning. Nu är faktiskt det enda kvar innan release en liten översyn av texterna (en hel del har dock fixats till på senaste tiden) och så den omtalade om-spelet-texten... sen har ni en ny version att utforska och njuta av i sommarvärmen..

Så är det...

/ Christian

010604 - www.dwarfhammer.com

Christian Krieg 20:04 - 010604

Hejsan!

Småspännande saker har hänt. Detta är första inlägget på vår nya fina, fräscha domän som jag registrerat. Hädanefter är det www.dwarfhammer.com som gäller då ni ska besöka oss. Vi har i dagarna dessutom börjat planera på vad vi ska göra med vår hemsida framöver. En stor omstrukturering verkar på sin plats. Men vi får se hur det går med det lite längre fram. Just nu har nämligen nästa version av programmet högsta prioritet. Jag har några småsaker kvar att göra med anteckningarfunktionen (som förövrigt verkligen börjar arta sig), sen väntar vi bara på den nya om spelet-texten som Andreas ville ta över skrivandet av.

Annar har jag väl kanske inte så mycket att säga förutom att uppmana att ni ska skriva riktigt många e-mail till mig och Andreas på våra purfärska e-mailadresser:

christian@dwarfhammer.com
andreas@dwarfhammer.com

Så är det..

Christian

010519 - Optimism inför framtiden

Christian Krieg 11:21 - 010519

Hejsan!!

De senaste dagarna har sett mycket bra ut vad gällande Dimmornas Ö på min front (säkerligen på Andys oxå, men det vet jag mindre om).Jag har programmerat med stor frenesi och löst problem som gäckat oss länge. En lösning värd att nämnas är att minnesallokeringsfelet som ibland uppstod är försvunnet. Detta har lett till att spelet återigen fungerar alldeles utmärkt under DOS.En annan sak jag rättat till är att man nu kan välja färg på SAMTLIGA element av programmet, även textfärgen på övre och nedre borden samt färgerna i anteckningarfönstret.Dessutom har buggen med ansikten i spara/ladda-funktionen lösts, onödiga bitar av krypteringsfunktionen blivit bortskurna, EXE-filen har blivit 22 kb mindre och alla är i extas.

Den som lusläst vår versionsplanering märker då att det är mycket lite kvar innan nästa release. Det som ska göras är att fixa till anteckningarfunktionen så att den blir mer användarvänlig vid editering av redan skriven text samt lägga till stöd för sidbyten. Så ska min vän bara färdigställa den nya uppdaterade om-spelet-texten sen är det i stort sätt färdigt.. Underbart!

En annan sak som kanske kan vara intressant att nämna är att Enigmatrix Babelfish snart kommer att byta namn. I och med intåget av de nya funktionerna för att styra krypteringen samt inläsningen av data-filerna så kommer Babelfish-delen av programmet att helt och hållet skrivas om och ersättas med en mycket mer komplicerad och solid version. Denna kommer att kallas för Millstone. Detta leder till att även programmet kommer att byta namn till Enigmatrix Millstone....

Så är det!

010512 - En stjärna har fallit

Kreatörerna 00:56 - 010512

En av de största idolerna för oss på Projekt Dwarfhammer, författaren Douglas Adams, är död. Adams, mest känd för bokserien Liftarens Guide Till Galaxen, avled igår av en hjärtattack vid fyrtioåtta års ålder. Med sin lättsamma och finurliga stil var han en ikon inom genren science fiction, vars like vi nog aldrig kommer att återse. Det är med ett tungt hjärta som vi framför detta tribut till hans minne.

"The lights went out in his eyes for absolutely the very last time ever."-- "So long, and thanks for all the fish", Douglas Adams

// Kreatörerna

010507 - tystnad....

Christian Krieg 21:31 - 010507

Hejsan kära vänner..

Det var sannerligen länge sedan jag tog mig för att skriva något här. Sen sist har jag faktiskt jobbat lite med saker som i vanliga fall ligger utanför mitt område. Jag har bland annat påbörjat arbetet med att skriva om "om spelet"-texten som finns i spelet. Dessutom har jag jobbat rätt så mycket med programmering av ett annat slag än jag är van vid. Efterssom både jag och Andy numera har handdatorer baserade på PalmOS så har intresset ökat markant att få till stånd en version av Dimmornas Ö för Palm. Så det har jag pulat lite med den senaste tiden. Ingenting värt att visas än, men i sinom tid så kanske.Nu har jag dock övergivit den delen för ett tag och ska börja satsa mer helhjärtat på att slutföra nästa version av EnigmaTrix.

Så är det...

010428 - I eldars sken

Andreas Nyberg 15:55 - 010428

Hallå igen, kära vänner...

Vi närmar oss åter den glada högtid då vi går ut i bygderna och simulerar häxbränning med hattarna på sned och alkohol i fickan (om vi vill). Just det, den sköna maj analkas! Innan bålen tänds tyckte jag det kunde vara på plats med en liten nyhetsuppdatering från mitt håll för de som det kan intressera. Efter ett litet krumsprång i skrivandet som är av mindre intresse just i denna stund har jag åter landat i sedemera välbekant terräng, där det inte är säkert att ett bål, hur stort det än må vara, skrämmer bort oknytten för någon längre stund. Någon gissning? Dunkeltrakt, såklart! Jag håller för närvarande på med en del av de episoder som är kanske allra mest intresanta i denna skogstrakt. Jag kan tyvärr inte avslöja mycket om saken...bara att det rör sig om en spännande kampanj och ett möte med andra hjältar, men där får jag nöja mig, tror jag (och ni med). Redan nu ser det hursomhelst lovande ut...den som lever får se...: )

Vad gäller min kollegas front har jag tyvärr inga upplysningar att ge...jag har inte hört från honom på ett tag nu...vet inte ens om han lever...men om han gör det så berättar han nog vad han har att berätta själv...den som lever får se där med...: )

Tills nästa gång får ni ha det så trevligt vid bålen...men ta det försiktigt i de mörka vrårna...; )

Andy

010414 - Vackra röster i heliga salar

Andreas Nyberg 21:17 - 010414

Hallå, alla spelare, aktiva som framtida (och resten med, för den delen)!

Jag tyckte det vore värt att meddela er om framförallt två storslagna tilldragelser på vår front under den tid som flytt sedan vår senaste nyhetsuppdatering. Den första är att vi nu, tack vare min vördnadsfulle kollega, har ett splitternytt (och otroligt snyggt och praktiskt) röstningssystem. Det har med andra ord blivit både enklare att rösta för er och att hålla röstningen under kontroll för oss. Fördelaktigt för båda parter, alltså! Det andra som hänt är att templet i Dunkeltrakt nu är så gott som färdigskrivet, och har undergått en extensiv förscriptning som grund för den riktiga scriptning som skall komma senare. Jag har ävenledes stött på det kanske mest komplicerade scriptningsproblemet hitintills...och såklart löst det galant...: ) Vad gäller texterna tycker jag mig vara rätt nöjd med dem. Min kollega säger att de är bland de bästa som jag författat, och det låter ju inte illa! Ni får väl döma själv när ni tagit er ut i Dunkeltrakt...

Vi hörs igen snart...so long!

Andy

010411 - Nyheter från Antons värld...

Christian Krieg 01:53 - 010411

Hejsan!

Mycket händer i dagarna på min front av projektet. I ropet just nu är en sprillans ny version av EnigmaTrix som jag igår satte i händerna på min ärade kollega. Egentligen är nyheterna sen senaste builden inte så stora, men själva grejen att jag äntligen fått häcken ur vagnen och börjat titta på programkoden bådar gott. Nu kan man hur som helst faktiskt spara sina anteckningar som man har skrivit.Annars har mitt arbete främst legat på hemsidefronten. Jag har tex förbättrat nyhetspostarfunktionen (som förövrigt fungerar fantastiskt.. jag vet att jag tjatar men efterssom ingen annan bedyrar dess storhet måste jag ju göra det själv..) med en funktion som gör att man måste ange lösenord för att nyheterna ska postas (fantastiskt smart om någon skulle komma över URL:en till sidan där man postar nyheterna). Dessutom har jag äntligen uppdaterat versionsplaneringen och bugglistan. Nu är vi uppe i totalt 108 buggar och allmänna problem (33 olösta just nu).

I morgon ska dessutom team Dwarfhammer & en man vid namn Nicke Kaspersson träffas för en fika. Mycket spännande. Mer om det senare.

Christian

010408 - Hjälten i handen

Andreas Nyberg 20:16 - 010408

Nu är det dags för en liten statusrapport från skrivarfronten igen, en skrivarfront som på sista tiden faktiskt blivit mer mobil än någonsin! Med detta menar jag att teknikens många små under åter en gång underlättat vårt arbete med projektet(som omväxling). De senaste texterna jag skrivit har huvudsakligen arbetats fram på en Palm, en liten finurlig handdator som jag lätt kunnat koppla samman med min PC och bara sladda över material. Jag kan därför skriva när och hur jag vill utan att behöva oroa mig för kladdlappar. Mycket behändigt! Och vad, kanske ni undrar, har jag då arbetat med? Jo, jag har mest rört mig i Dunkeltrakt på sistone och färdigskrivit saker och ting där. Eftersom skogen är så atmosfärisk och späckad av intressanta platser är den faktiskt ett stort nöje att arbeta med. Tack vare min hanndator kan jag ju faktiskt också vara ute i skog och mark när jag skriver, för inspirationens skull (även om det skulle gå bra även i urbana miljöer). Trots allt är ju våren här...

Dags att packa väskorna och ge sig ut och äventyra igen...dock inte i det glada fågelkvittret och solskenet...sådana saker är bristvaror i Dunkeltrakt...

Andy

010326 - Officiell ny nyhetsuppdateringsfunktion.

Christian Krieg 00:52 - 010326

I och med att detta meddelande kommer online på vår hemsida innebär det att den nya nyhetsuppdateringsfunktionen är tagen i bruk...

Kul att veta va?? Nu kommer det att komma nyheter i betydligt raskare takt...

I och med detta meddelande vill jag dessutom meddela att Netscape 6 sidebar inte längre används på vår sida.. Dessutom har jag ändrat om lite i övrigt på hemsidan..

010326 - Allmogens egenheter

Andreas Nyberg 01:21 - 010326

Hallå igen, alla ni trogna äventyrare i Dwarfhammers ständigt omsusade sällskap! Åter igen har det blivit dags för nyheter vid er bleka, fyrkantiga lägereld, med mig, Andy, er bard och vapenbroder. Dagens visa handlar om enkelt folk, nämligen om de unga och gamla i den ständigt växande lilla husbyn Nordanglänt i norra Dimmornas Ö. Där, må ni tro, har det hänt en hel del spännande sedan sist. Det var ju ett bra tag sedan vi hörde någonting därifrån, inte sant? Som ni kanske kommer ihåg berättade jag i min förra nyhetsuppdatering om Norra gruvan och om dvärgarna som uppehåller sig där. Gruvan har nu blivit både stor och spännande. Endast småsaker återstår faktiskt innan den är fullständigt komplett, och eftersom dessa småsaker nödvändigt måste vänta på sig har jag dragit vidare till ett ställe ni nog hört talas om i Östanskog. Har ni det inte kan det vara en god idé att läsa gamla nyheter.

Det en gång så välkända Nordanglänt kommer emellertid snart inte att kännas igen lika lätt...nåväl, alla de redan skrivna texterna är ju kvar, med endast små justeringar här och var. Det intressanta är att det nu finns allt fler möjligheter på platsen. Personerna och deras relationer till spelaren och till varandra har utvecklats och expanderats, vad gäller allt från den äldsta till den yngsta i byn. Platser som tidigare var otillgängliga kan nu beträdas, och saker som tidigare var omöjliga har möjliggjorts. Vad, frågar ni er kanske, är då det mest intressanta i denna nyrevision och vidareskrivning? Tja, som exempel kan jag ju nämna att den kanske mest osympatiske karaktären i spelet hitintills nu står att finna i Nordanglänt. Dessutom har det rensats och byggts på en hel del i kapitelhänvisningarna. Man behöver nu inte söka igenom varenda liten rad för att om möjligt kunna gissa sig till vad som händer om man gör någonting. Synnerligen praktiskt för oss spelskapare. Mest onödig information för er i nuläget, dock...: )

Det var lite information från äventyrens textbaserade land. Dags att dra sig tillbaka för att skriva lite fler legender!

Till nästa gång...ta det försiktigt ute i skogarna...och tålamod, mina vänner!

Andy

010325 - Ny nyhetsuppdateringfunktion.

Christian Krieg 18:51 - 010325

Hejsan på er!Det här är ett test för att kolla om den nya nyhetsuppdateringsfunktionen som jag skrivit till Projekt Dwarfhammers eminenta hemsida fungerar som det är tänkt. Ser ni det här och allt verkar bra kan ni alltså vara glada för vår skull. Jag har nämligen de senaste dagarna suttit och filat på en php-lösning för att smidigt kunna sköta vår nyhetsuppdatering och nu är det klart. Vi behöver inte längre gå in och redigera hemsidorna manuellt och sedan ladda upp den utan det räcker med att logga in oss på en särskilld hemsida och skriva våra nyheter där. Sedan så läggs de automatiskt till på vår första sida.

Annars händer det väl egentligen inte så mycket. På programmeringsfronten har det stått rättså stilla på den senaste tiden förutom ett lyckat försök till palmprogrammering. Den lilla demon av vad som skulle kunna bli DÖ till PalmOs (operativsystem för handdatorer) kommer ni dock inte att få beskåda här på ett bra tag.Mer händer det däremot på Andys front. Jag fick en mycket stimulerade förhandstitt på norra gruvan i förra veckan och nu håller han på att fila på en omskrivning av Nordanglänt. Mycket intressant att få se hur det utvecklar sig.

Det kommer förövrigt att ske spännande saker framöver. Det är egentligen hemligt men det verkar som att det kommer att dyka upp en hemsida tillägnad Dimmornas Ö som inte har oss som upphovsmän. Mer om det senare.

Ha det gott...

Christian

000311 - Det är kallt..

Christian Krieg 21:15 - 000311

Tyvärr måste jag medge att arbetet från min sida sett stått ganska så stilla den senaste tiden. Jag har förbättrat den fantastiska anteckningarfunktionen en del samt skrivit lite på ET för dummisar.Men nya fantastiska tider är i antågande. Tro mig!
010304 - Klaustrofobiska tjusningar..

Andreas Nyberg 22:53 - 010304

Arbetet fortsätter. Man skulle nog nästan kunna säga att det nu börjar bli mer intressant än någonsin. Jag har nämligen kommit in på episoder med stor betydelse för spelet, bland annat på det som försiggår uppe i den norra bergskedjan. Det är sant att jag har rört mig där en smula förr. Enligt min kollega så utspelar sig något av det mest underhållande i de redan genomlästa texterna just uppe i bergen. Nu är det dags för mer av den varan, och som det ibland förhåller sig är det denna gång dvärgar som står för kalaset. I den så kallade Norra gruvan, den huvudsakliga koncentrationspunkten i mitt senaste skrivande, finns en viktig utgångspunkt för spelets vidare utveckling. Likt Sarob och Nordanglänt har Norra gruvan även denna en särskild, säregen atmosfär, i mångt och mycket upprätthållen av dess kortväxta inhabitanter dvärgarna. Bakom deras hårdnackade och ständigt stridsberedda framtoning döljs oftast en uppsluppen värme och vänlighet, men i djupet av gruvgångarna och på bergssidorna gäckar ständigt faran, vilket gör Norra gruvan till en minst sagt dubbelsidig plats. Naturligtvis hoppas jag att ni känner er lika angelägna att få läsa det som jag att få färdigställa det.

Still creating...

010122 - Lite omstruktureringar

Christian Krieg 010122 - 01:53

Hejsan kära vänner!

Det var nu onekligen ett tag sedan min senaste status uppdatering så jag tyckte att det började bli dags.

Jag har sen sist börjat fixa lite med den splitter nya anteckningarfunkionen som faktiskt börjar arta sig. Jag la ner många timmar på att försöka få det lilla "fönstret" att glida in och i synnerhet ut på ett snyggt sätt. Tillslut tycker jag faktiskt att jag lyckades riktigt bra. Nu har jag hur som helst lämnat det ett tag för att jobba men möjligheten att faktiskt skriva i rutan oxå. Det är nämligen svårare än man kan tro att få det som skrivs in att skrivas ut rätt och bra på skärmen. Än så länge har jag dock inte kommit så långt med det.

För mer info om mina framsteg och en mer objektiv syn på anteckningarna hänvisar jag till min kollega.

I övrigt har jag jobbat lite med en ny krypteringsfunktion. Denna blev så lyckad att jag helt enkelt valde att skrota det planerade "projekt eternal". Istället för att som tänkt börja om och jobba med en helt n y spelmotor har jag valt att planera in de nya funktionerna i et istället. Detta har lett till att versionsplaneringen här på hemsidan har ändrats rätt mycket igen. Dock till det positiva tycker i alla fall jag. Vad som kommer efter ets färdigställande vet vi inte riktigt nu när protect eternal är kasserat men en bra gissning är nog en spelmotor för windows vid namn eternity... : )

I övrigt kan jag ju passa på att nämna att jag pulat lite med dwarfhammer textdatabas lite sen sist. Verision två finns nu ute.

Ja, det var väl det...

/Christian

010110 - Nya tider, strålande tider...

Andreas Nyberg 17:10 - 010110

Var hälsade, äventyrslystna vänner!

Min käre kollega må ha sagt det förr, men jag säger det ändå en gång till: God jul och Gott nytt år! Jodå, nog har vi fått i oss en hel del god mat och starka droppar över helgen och nog har tomten frestat oss med klappar och nyårsnatten med brinnande skyar. På latsidan har vi dock inte legat för fem öre! Nu är det nya året här, och med det idel nya texter! Jag tänkte att det inte skulle vara mer än rätt att nu släppa ut lite ljuva viskningar och rykten från min skrivarstuga igen, till de som känner sig sugna på lite årsskiftesgodis. Som Christian tidigare nämnt är jag i full gång med att ge liv åt några mäkta intressanta platser, varav den viktigaste och mest efterlängtade av dessa är Varglyan, de råa banditernas och våldsamma blodssporternas mörka kärnpunkt. Det är en plats där listen och stålet är det enda som kan rädda livet, och då har man inte bara ens eget liv att tänka på. Mycket mer kan jag nog inte säga utan att avslöja alltför mycket, men många starka scener är att vänta. Inom den närmaste framtiden kan vi även vänta oss mystiska platser, oheliga, demoniska varelser och ljusskygga hjältar med tvetydiga uppsåt. Låter det kanske intressant? Then stay tuned for more, why don’t you!

Andy

001231 - Gott Nytt År

Christian Krieg 14:56 - 001231

Jag vill härmed önska alla besökare ett gott nytt år (julen missade vi visst på något konstigt sätt). När jag ändå håller på tänkte jag passa på att berätta lite om vad som har hänt sen sist.Men programmeringen har det inte hänt så mycket som man kanske kunde ha önskat. Det enda jag har gjort är att testa en idé jag hade som skulle minska minnesanvändningen något enormt. Försöket var lyckat om man bortser från småsaker som att programmet kukade ur ordentligt på vissa ställen. Men bortsett från det så fungerade det. Minnesanvändningen kommer ju dock inte att göras särskilt mycket åt förrän version 0.1 beta av ET, men nu vet jag i alla fall att det är möjligt.I övrigt har jag mest hållit på med att stortera och katalogisera dwarfhammerrelaterade texter i något jag har valt att kalla \"Dimmornas Ö - textarkiv 0.01\".På tal om det kan jag ju passa på att meddela att Andy den senaste tiden skrivit på texter som ser ut att bli riktiga godbitar. Mer om det kommer han säkert att skriva när han skriver nyhetsuppdatering nästa gång.Den här gången har jag dessutom kommit ihåg att uppdatera informationsrutan ute till höger med rätt version. Även netscape 6 sidebar har uppdaterats. Dessutom har jag lagt till Dimmornas Ö ver 0.43 i versionslistan under utvecklingsfrontsektionen.
001209 - Enigmatrix 0.093 & Dimmornas Ö 0.43a

Christian Krieg 13:11 - 001209

Jag har nu äntligen den stora glädjen att för er alla annonsera ut de nya programversionerna av såväl Dimmornas Ö som Enigmatrix (och med den även Dwarfhammer Gambler 0.01 som omtalades i förra nyhetsmeddelandet). De nya funktionerna är många men främst märks den nya stridfunktionen och funktionen för att spela tärning. Andra nyheter är den nya sparfunktionen (som jag personligen är mycket nöjd med) samt en ny funktion för att läsa spelarinputs. Den senare gör bland annat att klockan nere i högra hörnet ständigt uppdateras och att man kan få information om hur länge man spelat totalt, när man sparade senast etc. Dessutom har jag ju som vanligt fixat en massa buggar och småproblem.Tyvärr är det så att med de nya funktionerna intåg har minnesanvändningen ökat rätt mycket och därför har vi fått tillbaka minnesallokeringsfelet, som vi kom till rätta med i förra versionen, då spelet avslutas. Men det är något ni får stå ut med till dess att vi kommit in i nästa optimeringsfas. På tal om det så är versionsplaneringen en smula ändrad. Är ni mer intresserade av det så kan ni ju kolla in utvecklingsfrontsidan. Så bör du ju naturligtvis ladda ner programmet oxå. Detta gör du genom att trycka på \"Dimmornas ö\" i menyn uppe till höger och sedan följer instruktionerna.Sidan med bugglistan är naturligtvis uppdaterad i och med de nya programsläppen.
001205 - Dwarfhammer Gambler

Christian Krieg 23:37 - 001205

Det är hemskt vad det har dröjt sedan den senaste statusuppdateringen från min sida sett. Men här kommer den hur som helst. Jag har de senaste veckorna jobbat febrilt med tärningsspelarfunktionen som ska in i spelet och den är nu äntligen i det närmaste färdigt. Det som hindrar mig från att kalla den 0.01 är just för tillfället endast Andys godkännande. Han är nämligen just nu icke nåbar.Dessvärre innehåller programmet en del inte så skojiga \"barnsjukdomar\" som vid vissa tillfällen gör sig påminda. Koden till funktionen är mycket saftigare än man kan tro så det finns tyvärr många ställen där en liten siffra fel kan vara förödande för slutresultatet. Men vi har i alla fall lyckats sålla bort de vanligaste felen vilket känns mycket bra.

Mitt jobb efter att säkra tärningsspelarfunktionen är att implementera den i ET för att sedan släppa nästa skarpa release av den. Efter det är det en ny version av själva spelet som är aktuellt. En bra gissning är att detta kommer att släppas om två dagar (7/12, förövrigt på dagen två år sedan projektet startades).

Tills dess...

001114 - Statusrapport från Andy....inte en dag för tidigt...

Andreas Nyberg 00:24 - 001114

Under den närmaste tiden har mitt arbete varit minst sagt sporadiskt, beroende främst på en viss stagnans i projektet och på en viss bristande ork. Mina senaste alster har varit vissa valda delar av Västanskog, en av de mest mörka delarna av Dimmornas Ö. Förutom detta har även vissa försök till att förbättra Sarob iscensatts, förhoppningsvis med positiv effekt. Det har varit på tapeten ett tag nu om huruvida själva inträdet i Sarob skall ändras. Som scenariot ser ut nu är det en smula för barnsligt för att kunna accepteras helhjärtat.

Stay tuned!

001024 - Onödiga Fakta

Christian Krieg 23:19 - 001024

Eftersom ändå ingen klickar på vår sponsor har jag nu tagit bort den och istället lagt dit en ruta med onödiga (men ändå lite skojiga) fakta om projektet. Jag har dessutom fixat så att man faktiskt kan ladda ner spelet. Jag missade att uppdatera länken när vi flyttade sidan för ett tag sedan. Dessutom fungerar räknaren som den ska nu oxå. Är det inte lysande så sig.I övrigt går det framåt. Jag har de senaste dagarna ägnat lite tid åt det än så länge mycket hemliga programmet med kodnamnet ->ETernal<-. Men ska strax övergå till att fixa de sista taggarna till ETBF 0.093 så jag kan börja med Tärningsspelsfunktionen.
001016 - Netscape 6 sidebar

Christian Krieg 23:37 - 001016

Eftersom vi en längre tid hävdat att hemsidan är optimerad för Netscape 6 / Mozilla har vi nu tagit steget fullt och verkligen gjort den anpassad för denna. Detta genom att lägga till en \"sidebar\". Detta är en liten funktion som introducerats i Netscape 6 / Mozilla som gör att ni alltid kan hitta den senaste informationen om projektets hemsida utan att gå in på hemsidan och titta. Otroligt praktiskt om man till exempel vill veta om hemsidan blivit uppdaterad men inte orkar leta rätt på adressen och skriva in den. Den senaste informationen finns alltid tillgänglig i din \"sidebar\".
001016 - Ny hemsideadress & information...

Christian Krieg 02:19 - 001016

Från och med idag finns hemsidan inte på samma gamla vanliga plats där den brukade finnas. Crosswinds (tidigare ställe där hemsidan låg) beslutade sig för att tvinga användarna att ha ett popupfönster på sina sidor. Detta tackade vi dem för genom att två dygn efter flytta hemsidan. Dessutom är ju adressen http://www.dwarfhammer.f2s.com/ mycket coolare. Inte sant?

På programmeringsfronten har det gått framåt må jag säga. den nya inputfunktionen är nu klar och med den kunde jag lägga de sista raderna kod på plats på den nya tidsräknarfunktionen samt spara/ladda-funktionerna. Fantastiskt? Inte sant.Jag har idagarna fått ramarna från Andy som ska användas i tärningsspelarfunktionen. Så så snart jag bara fixat in de nya variablerna som taggar samt fixat bugg #83 så ska jag börja med den.

001010 - Allmän information...

Christian Krieg 02:04 - 001010

Min mycket omtalade spara/ladda-funktion har nu äntligen blivit färdig. Denna är uttestad mycket noga av mig själv (och även av min kamrat) och har visat sig fungera mycket bra. En annan liten funktion som jag \"tvingades\" skriva under skapandet av denna funktion har dock visat sig inte fungera riktigt lika bra. Det är en funktion som räknar tid. Under stora tidsrymder (ca 10 timmar) av inaktivitet räknar den fel. Detta har lett till att jag beslutat att skriva om en liten del av programmets kärna för att på ett bättre sätt kunna hantera funktioner där tid räknas (klockan nere i vänstra hörnet är ett exempel på en funktion som kommer att förbättras i och med detta.Detta är en av de saker som jag kommer att arbeta med framöver. En annan är att implementera taggar för att kunna printa ut de nyligen inlagda variablerna för tid direkt i texten. Efter detta väntar lite buggar och andra brister som ska rättas till. Efter detta kommer tärningsspelarfunktionen. Sen tycker jag minsann att det börjar bli dags för en ny release (party hela dagen).Uppdaterade även bugglistan på \"utvecklingsfronten\" idag.
000921 - Allmän information...

Christian Krieg 11:49 - 000921

Hemsidan har inte blivit uppdaterad på ett tag nu. Därför tyckte jag det var lämpligt att skriva några rader så att ni inte får för er att projektet är nerlagt eller något annat dumt. Dessvärre har projektet inte direkt framskridigt i den fart som man kunde hoppas. I alla fall inte på min sida. All min tid har gått åt till att oroa mig samt förbereda mig för det arbete som \"datorlärare\" jag nyligen påbörjat. Men nu när tankarna inte längre enbart kretsar kring detta ska jag nog kunna fortsätta arbeta på den famösa spara/ladda-funktionen.
000828 - Dwarfhammer Fighter

Christian Krieg 02:05 - 000828

För ett par dagar sedan blev den första versionen av Dwarfhammer Fighter färdigt. Det fungerar alldeles utmärkt och har efter det implementerats i Enigmatrix med stor framgång.

Jag har nu påbörjat arbetet med spara/ladda-funktionen och även om arbetet går lite trögt så kommer nog även det att vara klart inom en snar framtid.

000825 - Status på skrivarfronten

Andreas Nyberg 00:10 - 000825

I nuläget är arbetet mer eller mindre spritt. Istället för att koncentrera mig på vissa fasta nyckelpunkter är jag nu inne i en period då jag kreerar intressant utfyllnad. Ordet kanske får läsaren att tänka tankar om onödighet, men detta är ingalunda vad som försiggår! Genom att göra saker som inte tänkts ut långt i förväg får jag nya idéer till själva \"stommen\" i spelet, saker som gör grundstoryn mer solid och spelet mycket roligare att spela. Till exempel har nya skatter och nödvändiga prylar kommits på genom denna tankeprocess. Dimmornas Ö blir allt öppnare, friare och roligare att upptäcka för var dag som går! : )

I övrigt har jag på senare tid konstruerat nya och gamla varelser i ASCII-format till att implementeras i den mycket spännande stridsfunktionen, vilken för närvarande är mer i ropet än vad den någonsin har varit. I dagarna har jag hårdtestat en demoversion, och den går inte av för hackor, tro mig! Jag håller även på att skapa ramen för en tärningsspelarfunktion vilken vi snart skall inleda arbetet på.

Still going strong! Still writing on!

Andy

000821 - Stridsfunktionen

Christian Krieg 11:29 - 000821

Fortfarande inget direkt särskilt att berätta utan jag skriver bara för att ge intrycket av att den här hemsidan är rysligt uppdaterad hela tiden. : )Inatt färdigställde jag en ny sneak peak av enigmatrix fighter vilken jag tycker rockar fett. Jag skulle nästan tom vilja påstå att programmet är i stort sett klart att implementera i spelet. Andy och jag ska förhoppningsvis ha en liten get-together ikväll. Så jag antar att jag har mer information vid nästan tillfälle jag får för mig att uppdatera hemsidan.
000816 - Lite information

Christian Krieg 20:36 - 000816

Det har gått över två veckor sen den senaste uppdateringen så jag tyckte att det var dags att ge er en liten uppdatering av vad som händer. Arbetet på senaste tiden har inte gått framåt så himla mycket. Andreas har skrivit lite spridda texter och jag för min del har börjat arbeta på stridsfunktionen. En första preview av den har släppts i form av programmet Enigmatrix Fighter. Det är fortfarande en hel del kvar men arbetet går helt klart framåt.

Just nu är det väl inte så mycket mer jag har att säga.

000801 - Statusuppdatering

Christian Krieg 02:17 - 000801

Som den uppmärksamme säkert märkt så har sidan inte uppdaterats på en evighet. Efter det hårda arbetet med ENBF(nd) 0.092 & DÖ 0.42 beslutade jag mig för att ta en välförtjänt paus. Men nu känner jag att det är dags att starta upp maskineriet igen.Det som kommer härnäst i arbetet är att skapa och implementera den nya stridsfunktionen. Vi har dock ändrat en smula på planeringen angående denna. Tidigare skrev vi att den kommer att innehålla stöd för att använda magi och objekt under strid. Men det kommer den INTE att göra. I alla fall inte än. Eftersom manuset inte på långa vägar är klart vet vi inte vad för magier och objekt som skulle kunna komma att användas under strid. Därför vore det inte särskilt smart att implementera stöd för detta då vi i så fall skulle få skriva om stridsfunktionen varje gång Andreas skriver in ett nytt objekt eller ny magi i manuset. Så den riktigt spiffiga stridsfunktionen skjuter vi på framtiden. Istället kommer stridsfunktionen att vara en smått upphottad version av den vi kunde njuta av i version 0.30. Dock med ett nytt utseende och ett mer pedagogisk och fint upplägg.

I övrigt är nu den nya status & problem-sidan uppe. Klicka på \"utvecklingsfronten\" i länkmenyn till höger för att beskåda denna.

000701 - Dimmornas Ö 0.42a färdigt

Christian Krieg 02:35 - 000701

Under gårdagen (den 30:e Juni) färdigställdes det sista på Dimmornas Ö version 0.42a och idag släpptes den för allmänheten här på vår eminenta website. Utvecklingstiden mellan ETBF 0.092 och DÖ 0.42a är som ni ser väldigt kort, vilket beror på att vi ville ha releasen klar innan min kollega åker på semester. Trots den korta utvecklingstiden har en ganska stor bugg i det nya -taggsystemet lösts och en del mindre fel i texten har korrigerats. I övergigt består de nya funktionerna mest av buggfixningar, kodoptimeringar och allmänna \"speedhacks\" vilket gör att vi har ett stabilare och snabbare program än vid förra releasen. Den riktigt stora nyheten med den senaste versionen är att den faktiskt fungerar att spela i riktig DOS på en riktigt 486-maskin, vilket är något som inte funkat sen den radikala strategiändringen för ca ett år sen.Mer om de nya funktionerna kommer på utvecklingssektionen som kommer att komma igång om ett par dagar.
000628 - Enigmatrix Babelfish ver 0.092 släppt

Andreas Nyberg 23:38 - 000628

Strålande, nya tider! Inte nog med att min gode kollega har konstruerat en purfärsk, splitterny hemsida (med mig som högst kritiskt smakråd). Han har ävenledes färdigställt den senaste versionen av ETBF(nd), nämligen 0.092. Den kanske allra viktigaste sak som skett är att det ytterst besvärliga 486-problemet nu har lösts, någonting som verkligen skapat stor uppsluppenhet och gamman i vår superduo! Även det lilla problemet med -taggen har lösts. Detta är dock inte det enda som skett till 0.092. I övrigt har programmets storlek, i synnerhet minneshanteringen, blivit mindre, detta på grund av en grundlig optimering och buggfixning. Många små irriterande saker har nu eliminerats, om vilka Tisse kommer att berätta mer i utvecklingssektionen (för närvarande under konstruktion). Namnvalsfunktionen är förövrigt ny, på så sätt att det inte längre går att heta vadsomhelst (detta är en fördel, inte en begränsning...tro mig). För er som undrar varför jag skriver detta kan jag svara att vi tyckte det kunde vara en kul grej, helt enkelt...

Vad anbelangar mitt arbete så flyter det på som vanligt. Eftersom jag tycker om att variera mig håller jag på lite här och var med mitt skrivande (på olika ställen i spelet, det vill säga). Det jag senast har \"fingrat\" på är ett ytterst litet märkligt hus, mitt i det tillika mystiska Västanskog. Tro mig...där händer det spännande saker...utan att säga alltför mycket...: )

000627 - Uppdaterad Hemsida

Christian Krieg 22:15 - 000627

Som den uppmärksamme besökaren säkert märker har hemsidans utseende uppdaterats en del under dagen. Det är långt ifrån klart och just nu inte vidare funktionellt. Jag har satsat hårt på att ge sidan en mer proffsig touch än den gamla. Och andra sidan kanske den gamla hade mer charm och passade spelet bättre på något sätt. Maila mig på zarzel@hotmail.com och tala om vad ni tycker.
- 000623

Andreas Nyberg -

Tro det eller ej, men projektet fortlöper med en förvånansvärd frenesi! Textmässigt händer det rätt mycket på rätt många ställen i spelet samtidigt. Ifall ni undrar över Nordanglänt så är det lilla samhället nästan färdigskrivet. Min koncentration ligger dock en smula utanför Nordanglänt för närvarande (lugn, jag har inte glömt det...långt ifrån!) Den så kallade Renässasen (omskrivning av gamla texter) har tagit ny fart. Förutom detta har även arbete inletts på vissa viktiga, nya transportsträckor mellan spelets olika "huvudpunkter". Enligt min vördnadsfulle kollega är mina senaste verk fulkomligt lysande. Förhoppningsvis kommer Ni, presumtiva spelare, att tycka åtminstone någorlunda likadant. Själv är jag rätt nöjd, i alla fall! I de nya texterna händer många saker som är menade att stärka spelupplevelsen ordentligt (grafikgalna prestandafreaks får gärna skratta). Spelarens känslor och upptäckarglädje står, som alltid, i fokus. Naturligtvis hoppas jag att även mitt och min kollegas arbete står i fokus för ert digra intresse!

Support the cause!

Andy

- 000622

Christian Krieg -

Jag har jobbat hårt den senaste tiden med version 0.092 av ETBF(nd). Arbetet är nu nästan klart. Faktum är att alla nya och förbättreade funktioner faktiskt redan är klara. 486-problemet/buggen är löst (det går dock fortfarande inte att köra spelet på en dator med riktigt DOS) och en fungerande, men inte riktigt bra med tanke på att den skapar minnesallokeringsfel, lösning på -problemet är implementerad.Jag har dock i samrådan med min kompanion beslutat att ägna lite tid åt att rensa upp i programmets kod samt göra den effektivare, så release sker ännu inte på någon vecka. Redan nu har stora förändringar ägt rum vilket bland annat har lett till att krypteringsfunktionen är ca 5 gånger snabbare. Dessa ändringar kan även ses på programmets storlek. Trots de nya funktionerna och alla övriga förbättringar är programmet just nu 25 000 tecken mindre än föregående release. Och optimeringarna är knappt påbörjade. Som jag skrev på nyhetssidan för ett par dagar sen. Den här releasen kommer att rocka fett!
- 000605

Christian Krieg -

De senaste dagarna har jag jobbat som ett djur med den senaste releasen som nu faktiskt är färdig. Taggningen har gått som en dans och jag är faktiskt mäkta imponerad över det tagsystem som vi skapat. Jag har under arbetets gång upptäckt några ytterligare problem som har addats till problem-listan och i många fall rättats till. En saftig bugg som jag hittade ,som dock inte har fått någon lösning hittills, var att om man skriver sitt namn längre än 12 bokstäver så kukar allt ut när man försöker spara. Ett problem som naturligtvis kommer att lösas till nästa release, som förövrigt beräknas till om någon vecka. Ett annat problem som ska vara löst då är 486-problemet och -problemet som orsakar en mängd problem i programmet.
- 000523-2

Christian Krieg -

Jag har den senaste tiden lagt ner mycket jobb på att sammanställa en planering för framtiden vad gällande vårt arbete med projektet. Jag har även sammanställt en lista med kända problem, buggar och tvivelaktiga funktioner. Denna lista kommer förmodligen att utökas en smula den närmaste tiden. Om ni vet om problem med programmet som inte finns i listan är jag väldigt tacksam om ni mailar mig på adressen zarzel@hotmail.com och berättar om dessa. Det jag ska göra framöver är att fixa iordning texterna till DÖ alpha 41 så att den kan släppas snart. Det estimerade releasedatumet är 1:a juni. Men man vet ju aldrig med mig.

/ Han som jobbar och sliter

- 000523

Christian Krieg -

Jag har nu äntligen fått tid att uppdatera hemsidan. Jag har haft så oerhört mycket skolarbetepå senaste tiden att jag helt enkelt inte har haft tid att jobba något med projekt dwarfhammer.Det är verkligen inte så att jag inte har velat. Att jag hade mitt sista prov för drygt tre timmarsen säger väl en del om min iver att komma igång med arbetet igen.Jag ska härnäst se över koden och komma in i gamla banor för att sen när jag analyserat läget lite återkomma med information om hur prioriteringarna ligger och vad som ska ske härnäst men jag kan ju redan nu säga att troliga göromål för mig framöver är "486-buggen", tagga demotexten, sparfunktionen samt stridsfunktionen.Vi har även upptäckt ett litet problem med -taggen som kanske ska fixas till.Men mer om det senare.

// Christian

- 000504

Andreas Nyberg -

För närvarande upplever projekt Dwarfhammer en viss stagnation på alla fronter, detta främst till följd av hårda studieperioder för mig och min kollega. Att ingenting blir gjort är dock synd att säga! Personligen filar jag lite smått på mina texter mellan varven och har faktiskt skrivit en bra bit på det välkända (?) Nordanglänt. En bra bit till återstår dock, men det är det ju bara att ta itu med närhelst tillfälle ges! Jag kan ävenledes meddela den vetgirige om att jag inte bara skriver just nu, då jag allt som oftast håller på att göra konstverk i ASCII, vilka kanske skall användas i den nya, spännande stridsfunktion (ännu på planeringsstadiet) som senare kommer att implementeras i spelet. Hur denna funktion kommer att påverka spelet på det hela taget är vi inte riktigt säkra på. Vi tror hursomhelst att vi något sånär kommit fram till hur funktionen skall se ut. Jag själv har i alla fall några goda kreativa idéer jag hoppas kan vara till hjälp i denna skapandeprocess. Förmodligen kommer detta arbete i alla fall att vara intressant och stimulerande för oss att förkovra oss i...så snart våra andra, mer skolastiska göromål är avklarade, det vill säga. Som slutkommentar skulle jag bara vilja påpeka, att om jag och min kollega har tid, tålamod och intresse till att löpa linan ut och färdigställa det här spelet, tror jag fullt och fast att vi nog kommer att ha skapat det i särklass bästa textbaserade äventyrsspelet någonsin. Vill ni se den visionen bli verklighet hoppas jag på er läsares stöd och uppskattning som en sporre till att få oss arbeta vidare. Det är ju trots allt för er vi gör det här spelet!

The crusade continues!

Andy

- 000411

Christian Krieg -

Den stora pressens tid är äntligen över. Mitt specialarbete är inlämnat och jag har fått meddelat att det i alla fall inte kommer att erhålla ett betyg under G (jag fick intrycket om att VG är det betyg jag kommer att få på det).Det som känns lite småtråkigt är att jag har mängder av goda ideerom hur man kan förbättre programmet. Och det är ju dumt att jag inte kan visa dessa för läraren.Men projektet fortgår ju så det är ju bra hur som helst.Just nu hade jag närmast planerat att förbättra sparfunktionen och fixa så att den senaste versionen av Enigmatrix Babelfish (den som spelet är baserat på) blir lite snabbare. Just u har vi ett litet problem (som förövrigt kallas "486-buggen") som gör att varje gång man gör ett val så får man vänta i en fjärdedels sekund eller nåt på att valet ska ge resultat (väntetiden blir mer påtaglig ju långsammare dator man har).Längre in i framtiden är anteckningar-funktionen och naturligtvis den för närvarande utelämnade stridsfunktionen något vi ska jobba med. Efter att allt detta är klart ska allt snyggas upp en aning (inställningsfunktionen är ju inte så jättesnygg och funktionell tex) sen är det dax för den första betaversionen av Enigmatrix Babelfish (0.1 vilket kommer att betraktas som den färdiga versionen) och med den version 0.45 (nästa publika release) av Dimmornas Ö. Då kommer ni att få se det utmärkta arbete Andreas lagt ner på dmotexten.Efter detta kommer Dimmornas Ö ver 0.50 att släppas. Men den kommer all Andreas nya text att finnas med och spelet kommer då att kommit en bra bli på väg mot sitt färdigställande.Efter det får vi se vad som händer. Men jag säger som Andreas sa i sen senaste statusrapport. "Vi går en spännande tid tillmötes".

Don't fade to gray!!

// Christian

- 000401

Andreas Nyberg -

En reviderad version av den nya inledningstexten och en del annat material har lämnats över till min kära kollega för att inkluderas i dennes specialarbete. Ifall det undgått läsaren så är en demo av Dimmornas Ö på god väg att färdigställas, vilket innebär att några av mina nyarearbetsinsatsers frukter kommer att visas upp för första gången. Spännande, inte sant!? Framöver skall vissa saker ändras och rättas till i den medföljande demonstrationstexten till demon för att demotestarens upplevelse skall bli så komplett som möjligt.Mitt lilla restaureringsprojekt har för övrigt flutit på rätt bra. Jag har dock för omväxlingens skull skrivit nytt, färskt material mellan varven. Det är ju inte alltid det är så kul att hålla på med gamla saker hela tiden, när man ständigt vill gå framåt och avancera.Jag har börjat fila lite på Nordanglänt, den lilla hussamlingen en bit norrut på Dimmornas Ö. Enligt min mening artar det sig rätt bra. Det som är intressant med just Nordanglänt är att det är en ständigt föränderlig plats där många saker händer. Mer än så vill jag inte säga, utan uppmuntrar läsaren till denna text att se för sig själv, när spelet färdigställts (den som väntar på något gott....). De saker som händer på projektfronten för närvarande är sannerligen intressanta!

Stay updated!

- 000330

Christian Krieg -

För tillfället är allt jävligt stressigt. Fick för ett par dagar reda på att jag har till den sjättepå mig att göra specialarbetet klart. Vilket fick mig att börja jobba som fan. ETBF 0.09 äralldeles strax klar med alla funktioner som det innebär.ETBFND har förbättrats avsevärt den senaste veckan och jag kunde aldrig drömma omatt det skulle bli så förbanat bra som det faktiskt håller på att bli.Hursomhelst är den inofficiella deadlinen för det satt på Lördag kväll. Sen är det meningenatt jag ska spendera resterande tiden kvar till Torsdag klockan 13.00 med att bygga uppdemoversionen av spelet, vilket inte är så svårt som det kanske låter. Mycket av speletskod finns redan i Enigmatrix Babelfish.

Stay tuned....

// Han, den där

- 000312

Andreas Nyberg -

Det stora påbyggnads- och restaureringsprojekt jag för närvarande håller på med (vi kan kalla den Renässansen), med syfte att ge de gamla speltexterna en lite finare "finish" och lite mer "fyllnad", flyter på bra. En hel del har tillförts till det gamla stoffet för att det skall passa in i spelmallen och för att spelkänslan skall bli så bra som möjligt (ni som är bortskämda med flashig grafik kan mycket väl skratta åt "spelkänslan", men i såfall var det mycket dumt av er att besöka den här hemsidan i första taget). Enligt egen smak och tycke anser jag att det blir rätt lyckat! För den som kanske har läst den gamla texten kommer nog de nya tillskotten och omändringarna att verka väldigt omfattande, vilket de mycket riktigt är. Somliga delar av texten har ändrats så mycket att man nästan inte kan känna igen dem längre. De har fått ge väg för nytt, mer levande och känsloladdatmaterial. Med andra ord har jag rensat bort allt skräp och dammat av alla pärlor, så att säga. De som ser resultatet kommer nog att hålla med mig om att det blivit mycket bättre efter ändringen, men jag är ju i och för sig ingen tankeläsare. Författarens ivriga arbete fortsätter!

Stay tuned!

- 000309

Christian Krieg -

Hemsidan har inte blivit så uppdaterad på länge. Detta beror på att jag har haft så fullt uppmed programeringen att jag helt enkelt inte hunnit. Den senaste "daily build"- versionenknäckte tillslut gränsen. "Enigmatrix Babelfish - the new deal" har nu gått om det gamlaET. Alla gamla taggar som det stödde stöds nu även av det nya programmet. Den endaändringen tag-mässigt är att varje fil MÅSTE avsluas med (vilket då står för EndOf File) och MÅSTE börjas med där x är det första kapitlet filen innehåller och y ärden sista.More to come...// Christian
- 000222

Christian Krieg -

Jag har de senaste dagarna jobbat en hel del med>>> EnigmaTrix Babelfish - the New Deal <<< som programet numera heter. Och får jag sägadet själv så går det faktiskt stadigt framåt. En ny inställningar-funktion och en nykrypterings-funktion är det som jag just nu lägger ner en massa tid på. När jag är klar meddessa (vilket borde vara tämligen snart) är det dax att börja jobba med de tyngre funtionerna(de som tex printar ut på skärmen på rätt sätt etc).
- 000222

Andreas Nyberg -

Efter att ha ögnat igenom de äldre täxterna har jag mycket besviket konstaterat att i stort settalla mina gamla alster i Dimmornas Ö är undermåliga och måste göras bättre. Den storaReningen har satt igång, i vilken jag framöver skall uppdatera de gamla texterna och se tillatt de går hand i hand med historien som den ser ut i nuläget. Om denna ändring är till detbättre eller till det sämre låter jag de presumtiva spelarna bedöma när allt väl är klart. En sakär säker; det kommer att vara ett stort och omfattande jobb, dock ett jobb jag gladeligen tarpå mig! I nuläget har jag hunnit gå lös på den första spelsektionen och tycker personligenatt de nya texterna innebär en rejäl ansiktslyftning på historien. Både gamla och nya textermåste harmonisera. En underbar utmaning!

Projektet fortlöper!

- 000211

Christian Krieg -

Hemsidan är nu skapligt uppdaterad. Så jag har nu påbörjar omskrivningen avprogramkoden. Det blev inte riktigt som planerat ang denna. I stället för att som jag nyligenskrev, skriva om delar av programmet så kommer jag att skriva om ALLT. Vilket förmodligenkommer att bli väldrigt bra. När det nu blir klart. Mina framsteg kan hädanefter följastotalt av de med developer-status. Varje dag kommer en ny version att läggas upp. GODIS!
- 000211

Andreas Nyberg -

Norra passagen är nästan färdigställd och håller för närvarande på att korrekturläsas, rensaspå "logiska fel" och dylikt. I nuläget håller jag dels på med den nya inledningstexten, vilkenser ut att bli rätt lovande, samt även ett litet sidoprojekt.Som ni vet är jag ju inte bara författare och amatörkompositör. Jag är ju ASCII-konstnärockså! Det lilla sidoprojektet består i att göra en Arthur (smeknamn på spelfiguren) iminiformat, vilken KANSKE sedan skall användas i spelets nya stridsfunktion. Denna nyafunktion finns för närvarande inte än i någon somhelst form (för senaste nytt på den frontenhänvisar jag till Tisse, men jag tror att han vet lika lite som jag om hur det blir med densaken). Sidoprojektet ser även det mycket lovande ut!

Stay tuned!

- 000207

Andreas Nyberg -

Hallå där!

Mitt namn är Andreas Nyberg. Ifall det undgått er är jag författaren till Dimmornas Ö. Det härär mitt första inlägg på vår eminenta website (om man bortser från de texter ni kan finna i dennerladdningsbara demon, vilket man nog måste göra). I den här sektionen kommer jagframöver att på en regelbunden basis informera den vetgirige om hur projektet fortlöper påmin front, det vill säga skrivarfronten. Just nu kan jag berätta att jag för tillfället håller på attskriva färdigt någonting jag kallar "Norra passagen." Jag håller ävenledes på att skriva enhelt ny början till spelet, då den gamla var tvungen att kasseras av olika skäl.Förhoppningsvis kommer den nya inledningen att vara mycket bättre och mycket merspännande än den första! Intrigen förblir dock i stort sett densamma, trots ändringen. Iframtiden kommer alla de gamla texterna jag skrivit att ögnas igenom och "piffas upp", ettjobb som är allt annat än lätt, vill jag lova!

Titta gärna in snart igen!

Andy

- 000205

Christian Krieg -

Just nu håller jag på att uppdatera hemsidan. Men när det är klart ska jag ge mig påOmbygnaden av Enigmatrix Babelfish riktigt ordentligt. Så snart det bara går ska det nyaomskrivna programet vara lika funktionellt som det gamla, med den gamla koden.Och sen.. sen bygger vi för framtiden.. YEAH!
   

(C) Christian Lind-Thorsen & Andreas Nyberg 1998-2023