Tusen dimhöljda dagar - Åtta nedslag i Projekt Dwarfhammers historia  
Sektioner:
   Nyheter
   Kreatörerna
   Om Projektet
   Dimmornas Ö
   Programskillnader
   Utvecklingsfronten
Projekthistoria
 
Veckans Fråga:

Vilken ny figur skulle du vilja ha tillagd i "huvudväljarmenyn"?

Dr Bombay
Abe Lincoln
Bruce Lee
Stjärngosse

 
Information:
10715 besök sen 000627
240 nerladdningar sen 000627

Senaste versionen av...
Dimmornas Ö: 0.45a - 011220
EnigmaTrix: 0.095 - 011220
 
Onödiga fakta:

förord     dag 1     dag 20     dag 100     dag 250     dag 400     dag 600     dag 800     dag 1000


Tusen dagar har flutit förbi sedan de första trevande stegen på projektet, och ännu finns glöden och ambitionen kvar, lika stark som någonsin! I skrivande stund är en total omstrukturering av krypteringssystemet det aktuella för Christian, samt ett nytt system för hantering av det krypterade spelscriptet. Andreas är i full färd med att slutföra ett mycket säreget och viktigt spelinslag i Dunkeltrakt, och håller även på lite smått med den inledning som tänks markera övergången till spelets nästa, mer raffinerade stilfas.

Vad framtiden har i sitt sköte vågar egentligen ingen gissa. Så mycket kan i alla fall sägas, att när detta år är till ända så kommer en stor, ståtlig eld lysa upp vintermörkret, den nya superdemo som planlagts under en mycket lång tid. Det kommer då inte att finnas något spår av tvekan kvar om detta projekts storslagenhet och uppriktighet. Det besökare till projekthemsidan fram tills nu bara hört talas om kommer i denna demo vara en realitet, och all tålmodig väntan kommer att belönas rikligt! Framtiden må vara osäker till stor del, men en sak vet vi säkert: Projekt Dwarfhammers framtid är skimrande som silvret i en dvärgisk kista, och ni är alla välkomna att berika er med äventyr!

Representativt screenshot från dag 1000

En an de stora nyheterna på senaste tiden är det nya systemet för att läsa in de krypterade textfilerna. Detta medför att speldatan måste analyseras innan spelet startar.
Representativ text från dag 1000
Detta är som bekant första gången du upplevt natten på nära håll i den här världen, och aldrig tidigare har skogen tett sig mer skrämmande än nu. Ute bland träden finns nu bara mörker, kompakt, tryckande mörker, som säkert inte skulle tveka att svälja dig hel om det inte vore för elden och dina vapenfränder kring den.

 

(C) Christian Lind-Thorsen & Andreas Nyberg 1998-2023